10 – Hedda Hedvig

Hedda Hedvig

Her får du en omvisning i Hedda Hedvig som er oppført på Norsk Hyttesenter.

Publisert av Norsk Hyttesenter Tirsdag 31. mars 2020

Hedda Hytter har bygget hytter i Valdres helt siden 1979. Da den anerkjente hyttearkitekten Jon Haug startet samarbeidet med Hedda Hytter kombinerte han det beste fra norsk hyttetradisjon med et fleksibelt modulsystem. Haug har siden slutten av 60-tallet vært en toneangivende bidragsyter til norsk hyttearkitektur, og hans filosofi om hensynsfull tilpasning av hytter til natur og omgivelser var viktige premisser da han utviklet Hedda-hytta.

Med sitt utgangspunkt i prefabrikkerte moduler, og fokus på individuelle løsninger og landskapstilpasning utgjør Hedda mye av grunnstammen i moderne norsk hyttebygging. Hedda er forankret i norsk byggeskikk og framstår i dag som en klassiker som står støtt under skiftende trender. I samarbeid med Hedda Hytter AS viderefører KIMA arkitektur denne viktige arven gjennom å holde fokus på høy arkitektonisk verdi, smarte løsninger og respekt for omgivelsene.

Hedvig-hytta ble i 2017 lansert som en alternativ modell til Hedda-hytta. KIMA arkitektur tok utgangspunkt i erfaringene fra arbeidet med Hedda og har skapt en hytte med en annerledes utforming og spennende løsninger. Samtidig har Hedvig mye av sitt arvestoff fra Hedda Hytter AS’ tradisjon, grunnverdier og filosofi. Hedvig bygges på samme produksjonslinje som Hedda, med de samme høye krav til kvalitet i utførelse og leveranse.

Hedda og Hedvig produseres innendørs i Hedalen i Valdres, og ved Suldal Hyttebygg i Rogaland. Hyttene kan leveres nøkkelferdig over hele landet.

En hytte er en investering for generasjoner, og Hedda Hytter AS hjelper deg med å finne en løsning du vil verdsette og trives med i fremtiden.

Besøk oss på Norsk Hyttesenter, på www.hedda.no, eller ring 61 34 97 80.