Nyheter

Alta skifer kommer til messen!

Klipper 800 millioner år gammel skifer

I tillegg vil flere eksterne produsenter være til stede med stand under messen. Alta Skifer er blant disse. De lanserer en tung satsning på takskifer i hyttemarkedet, og vil vise frem produktene under messen. Her blir det mulig å se en ekte skiferdriver i aksjon når han spalter 800 millioner år gamle skiferblokker og klipper takskifer.

Les mer

Velkommen til Hyttemesse – Inspirasjon med stor bredde på Norsk Hyttesenter

 

 Med 30 fullskala hytter, 18 utstillere i inspirasjonsbygget og flere tomtetilbydere skaper Norsk Hyttesenter inspirasjon under hyttemessen 24. – 26. september.

Norsk Hyttesenter på Hellerudsletta er en del av hyttemessen som arrangeres 24. – 26. september. Her vil det være med åpne hytter og en mengde inspirerende utstillinger for alle som enten har hytte eller bærer på en hyttedrøm.

30 hytter
– Våre 21 medlemsbedrifter har alle 30 utstilte hytter åpen under messen. Her kan gjestene se de mange forskjellige alternativene i markedet og få en hyggelig hytteprat med produsentene. Alle hyttene er fullt innredet, så det bør være gode muligheter for inspirasjon også for de som allerede har hytte, men som gjerne kan tenke seg å oppgradere. Her er det mange spennende og moderne løsninger, sier Olaf Olstad ved Norsk Hyttesenter.

Medlemmende ved Norsk Hyttesenter presenterer 65 prosent av det norske hyttemarkedet. Og bredden er stor. Her finner du alt fra mindre arealeffektive hytter, til større flotte alternativer. I tillegg er Inspirasjonsbygget åpent. Her er det til sammen 18 utstillere som viser frem smarte løsninger.

Klipper 800 millioner år gammel skifer
I tillegg vil flere eksterne produsenter være til stede med stand under messen. Alta Skifer er blant disse. De lanserer en tung satsning på takskifer i hyttemarkedet, og vil vise frem produktene under messen. Her blir det mulig å se en ekte skiferdriver i aksjon når han spalter 800 millioner år gamle skiferblokker og klipper takskifer.

Det er også mulig å ta en prat med ulike tomtetilbydere som har ledige hyttetomter i store deler av landet.

Om Norsk Hyttesenter:

 • Norsk Hyttesenter har 21 medlemsbedrifter som leverer nye hytter i det norske markedet.
 • På Hellerudsletta ligger Nordens største helårs hytteutstilling, med 30 fullt innredede hytter som publikum kan besøke.
 • Ligger bare 15 minutter nord for Oslo, like ved E6.
 • Norsk Hyttesenter er bemannet av hytteprodusentenes egne ansatte. Her treffer du hyggelige og kunnskapsrike fagfolk.
 • Gratis parkering og fri inngang for alle besøkende.
 • Har innført trygge smittevernstiltak under pandemien.

Åpningstider under hyttemessen: 
Fredag 24. september 12:00-19:00
Lørdag og søndag 25.-26. september 10:00-17:00

Les mer

Vi lemper forsiktig på våre smitteverntiltak!

Les dette nøye!

Vi tilpasser våre smitteverntiltak i forhold til de nasjonale reglene. Noen av hyttene er trange (intime) og da er det vanskelig å holde 1 meter avstand, men det går fint hvis du følger våre smittevernregler.

 • Bank på, vent utenfor hytta til vertskapet ber deg inn
 • Hold minst 1 meter avstand
 • Munnbind er anbefalt i hyttene
 • Bruk håndsprit før og etter
 • Unngå å berøre overflater
 • Scan QR kode for smittesporing
 • Hvis du er i karantene eller føler deg syk, er du velkommen en annen gang!

VELKOMMEN TIL NORSK HYTTESENTER
– ET TRYGT STED Å BESØKE!

Les mer

Fortsatt mulig å realisere hyttedrømmen i 2021

På tross av høyt tempo i hyttemarkedet er det fortsatt mulig å skaffe seg ny hytte i 2021. Flere av leverandørene ved Norsk Hyttesenter har pågående prosjekter i ulike deler av landet, blant annet med nøkkelferdige hytter til under 2,5 millioner kroner.

 

På Norsk Hyttesenter ved Hellerudsletta, bare 15 minutter nord for Oslo, er det høy aktivitet og rekordstor interesse for realisering av den norske hyttedrømmen. Aldri før har flere nordmenn hatt planer om å kjøpe hytte i Norge. Og trolig vil mange gjennomføre drømmen om sin egen hytte ved sjøen eller på fjellet i løpet av året. Noen velger brukte hytter – andre vil ha helt nytt.

 

Sistnevnte gruppe må normalt vente mellom ett og to år for å få oppført sin egen spesialtilpassede hytte. Flere av leverandørene ved Norsk Hyttesenter kan imidlertid levere standardoppsett allerede i 2021.

 

Mange prosjekter rundt om i landet

– Mange har fått inntrykk det er umulig å kjøpe ny hytte i 2021. Det er nok ikke tilfelle. Flere av utstillerne ved Norsk Hyttesenter fullfører hytteprosjekter i år som vil være klare for salg. Dette gjelder hytter over hele landet og i flere prisklasser, også nye hytter til under 2,5 millioner kroner, sier Olaf Olstad som er daglig leder ved Norsk Hyttesenter på Hellerudsletta. Han forteller at kundene riktig nok må beregne noe ventetid i de mest populære hytteområdene.

 

Men dersom man styrer unna de mest kjente hyttedestinasjonene, så finnes det en hel del å velge mellom. Og det finnes rimeligere alternativer. Olstad peker på at hyttedrømmen ikke trenger å koste mange millioner kroner, slik mange har inntrykk av.

– Flere av leverandørene tilbyr hytter til mellom 2 og 2,5 millioner kroner. Disse er komplett, og her kommer du omtrent til ferdig oppfyrt peisovn, sier han.

 

Per Erik Olsen og Tinde Hytter er utstillere ved Norsk Hyttesenter. Tinde Hytter er en av aktørene ved hyttesenteret som tilbyr nøkkelferdige hytter i 2021 i budsjettvennlige prisklasser.

– Vi har prosjekter enkelte steder hvor det vil være mulig å flytte inn i ny hytte i år. Dersom du ønsker å tilpasse en av hyttemodellene, så må du nok regne med ett til to års ventetid, sier Olsen.

 

Tomteprisen avgjør mye

Ifølge Olsen er det liten tvil om hva som driver prisen på nøkkelferdig hytte opp. Tomteprisene avgjør sluttsummen.

– Det er i stor grad tomteprisen som avgjør sluttsummen på hytta. Dersom man ikke absolutt må være ved de profilerte hytteområdene, så finnes det mange alternativer. Med tomtepriser på under en halv million kroner er det mulig å bygge økonomisk smart. Og velger man de litt mindre hyttemodellene, så er det ingen problemer å skaffe seg ny nøkkelferdig hytte til under 2,5 millioner kroner.

 

Han peker også på muligheten for å øke egenandelen i hytteprosjektet med økt egeninnsats, som for eksempel maling innvendig og utvendig.

– Trenden går mot at kundene i stor grad ønsker alt klappet og klart. Noen vil gjerne også han hytta ferdig innredet med møbler. Men vi har også kunder som ønsker å gjøre noe selv. Hvis man kan gjøre noe selv, og ikke går for mange tilvalg, så er det mulig å realisere hyttedrømmen til en fornuftig pris, sier han.

 

Flere yngre kjøper hytte
Stadig flere brukergrupper ser verdien av å investere i en hytte på fjellet eller ved sjøen. En undersøkelse utført av Ipsos for DNB viser at interessen for å kjøpe hytte aldri har vært større for yngre mennesker enn i 2021. 18 prosent i aldersgruppen 18–33 år svarer at de er interessert i å kjøpe hytte i Norge i løpet av året. Samtidig svarer fem prosent i den samme aldersgruppen at de har kjøpt seg fritidsbolig i år.

 

– Flere yngre hyttekjøpere i markedet er også vårt inntrykk. Kanskje er det mange unge som ikke synes det er like kult som tidligere å fly over halve kloden, når det er blitt så mye fokus på klimakampen. Og det er bra for klimaet at unge velger bort de minst klimavennlige utenlandsreisene, til fordel for mer miljøvennlige alternativer hjemme i Norge, sier Olstad.

 

– Sammen med pandemien kan nok dette være en del av forklaringen på den økende interessen. Vi har også et inntrykk av at unge mennesker i større grad ønsker å dele hytta med andre. Da blir regnestykket et helt annet for mange. Trenden med delingsøkonomien har vi jo sett en stund, sier Olaf Olstad.

Les mer

Stoneart – best på skifer!

Stoneart leverer norsk og importert skifer og naturstein til prosjekter og partnere over hele landet, og til Sverige og Danmark. Stoneart holder til ved Larvik havn – en drøy time fra Oslo. Stoneart bygger opp Norges mest omfattende utstilling av skifer og naturstein. Trenger du inspirasjon og tips, ta kontakt og gjør avtale om et besøk. I tillegg har Stoneart en fantastisk utstilling i inspirasjonsbygget på Norsk hyttesenter, samt tak og skiferdekke på flere av våre hytter. Velkommen steinhard inspirasjon!

Les mer

Vi åpner igjen 14. mai!!!

Endelig!!! Nordens største permanente hytteuststillingen åpner igjen 14. mai kl. 10:00!
Det vil være strenge smitteverntiltak, men det skal vi klare sammen.

Les dette nøye!

 • Bank på, vent utenfor hytta til vertskapet ber deg inn
 • En kohort i hytta av gangen  
 • Hold 2 meter avstand
 • Det er påkrevd med munnbind inne i hyttene
 • Bruk håndsprit
 • Overflater skal ikke berøres

Hvis du er i karantene eller føler deg syk, er du velkommen en annen gang!

Vi har innført registrering av alle besøkende til hyttene på NHH. Det er felles QR kode for registering ved hver hytte, men du trenger kun å registrere deg en gang pr. dag.  Dette utføres i allmenhetens interesse, samt forenkle eventuell smittesporing. All persondata blir behandlet etter GDPR forordningen. Registreringen slettes etter 10 dager.

Vi ber alle besøkende respektere våre smittevernregler til det beste for alle parter. 

 Velkommen til et trygt besøk på Norsk Hyttesenter!
Les mer

Os trekultur – da ting skal vare…

Os Trekultur produserer tradisjonsrike treprodukter. Produktspekteret er vidt, og spenner fra utvendige omramminger for dører og vinduer til listverk, gulv og vakre himmelsenger. OS Trekultur er en meget fleksibel bedrift og tar gjerne en utfordring for å kunne lage løsninger som oppfyller dine drømmer. Velkommen til deres vakre eksponering i vårt inspirasjonsbygg!

Les mer

Nordvestvindu – tradisjonsrik kvalitet som varer lenger…

Nordvestvinduet er en av landets ledende produsentene av vinduer, dører og fasadeelementer. De er et selskap som har spesialisert seg på produktutvikling, og deler gjerne sin kunnskapen med sine kunder. Med røttene godt plantet på nordvestlandet, og med Stadthavet som nærmeste nabo, har de helt spesielle kvalitetskrav til sine vinduer og dører. Du er velkommen til å kjenne den unike kvaliteten i vårt inspirasjonsbygg på Norsk hyttesenter!

Les mer

Kvande og Nordvik – hyttemøblene som varer…

Kvande & Nordvik leverer møbler til hjem og hytter og har rask levering (ca. 3-4 uker). I tillegg til standard møbelsortiment har de også mulighet for spesielle tilpasninger. De tilpasser møblene på mål og kan skreddersy etter målsatt skisse. Møblene males eller beises i standardfarger og etter eget ønske.
Velkommen til Kvande & Nordvik møbelfabrikk sin utstilling i inspirasjonsbygget på Norsk Hyttesenter. 

Les mer