Norsk Hyttesenter fornyer med fire nye hytter

Når Eventyrhytter, Østlaft, Øverbygg og Røroshytta setter opp sine nye hyttemodeller ved Norsk Hyttesenter, blir Nordens største hytteutstilling både utvidet og fornyet. Etter en høst med nedgang i salget opplever bransjen økende interesse for mindre og mer energieffektive hytter med solcelleanlegg og varmepumpe.

 

Norsk Hyttesenter er ikke bare Norges, men også Nordens største hyttesenter med fullskala hytter. I dag er det utstilt i underkant av 30 ulike modeller på senteret. Eventyrhytter og Østlaft er i gang med å reise to av sine modeller på senteret. Hyttene skal etter planen stå ferdig før vinteren.

 

I tillegg setter Øverbygg snart i gang med å reise en ny modell på det store hytteområdet som ligger bare 15 minutter nord for hovedstaden. Denne blir ferdig i løpet av våren 2023. I tillegg har Rørorshytta planen klar for oppsett av ny modell på senteret.

 

Normalisering i markedet

Etter noen solide år med høyt salg av nye hytter opplever bransjen nå en normalisering. Interessen under pandemien har som alle vet vært enorm.

– Vi skal ikke legge skjul på at våre medlemmer har opplevd en nedgang i salget av nye hytter de siste månedene. Det er langt ifra noen overraskelse når vi tenker på den ekstraordinære hytteinteressen gjennom pandemien og dagens økonomiske situasjon, sier Olaf Olstad ved Norsk Hyttesenter.

 

– Forventningene er at salget skal stabilisere seg på cirka 4000 nye hytter per år. De siste 15 årene har salget ligget på dette nivået. Det er grunn til å anta at det vil ligge på ca 4000 også i 2023, sier han.

 

Bygger ny modell

Hytteprodusenten Eventyrhytter AS setter i disse dager opp en helt ny modell ved hyttesenteret. Modellen «Storm» er 86 kvadratmeter og representerer det som kan forventes å være en gjennomsnittsstørrelse på nye hytter i 2023. Produsenten opplever at kundene etterspør mindre hytter.

 

– Det er ingen hemmelighet at markedet har stilnet en del nå i høst. Det er fortsatt kunder som vil ha ny hytte, men fokus er dreid mer mot mindre hytter. Noen har fortsatt midler til å bygge større hytter, men vi tror at gjennomsnitthytta som bygges i 2023 vil bli mindre enn tidligere, sier Jan Vegard Brenna i Eventyrhytter AS.

 

Hytta han i disse dager reiser ved Norsk Hyttesenter en størrelse som speiler fremtidens etterspørsel.

– Vi opplever mer spørsmål om pris på hytte, fyringsutgifter og aktuelle energitiltak. Både materialpriser og strømpriser har gått mye opp det siste året, og det påvirker naturligvis valgene til våre kunder. Vi ser også noen som setter hyttedrømmen på vent til de vet mer om disse utgiftene. Samtidig vet vi jo at det er mulig å gjennomføre mange tiltak for å redusere driftskostnadene på hytta, sier han.

 

Flere vil ha solceller på taket

Brenna forteller at Eventyrhytter gjennom alle år har levert hytter ferdig med solceller på taket. Nå er det flere som etterspør en slik løsning, nettopp for å sikre lavere driftskostnader gjennom vinterhalvåret.

– Solceller på hytta er en tydelig trend i markedet for tiden. Hos oss tilbys alle modeller med solceller som en del av totalpakken. Det er i mange tilfeller lettere å selge hytter som har lagt til rette for slike løsninger, sier han.

 

– Vi bygger modellen «Storm» ved Norsk Hyttesenter av flere grunner, ikke minst for å vise vårt mangfold og fleksibilitet, og for å vise at Eventyrhytter ikke bare er «eventyrhytter». Dette er en godt selgende modell og utgjør en stor del av vår moderne satsning.

 

– Det har i mange år vært våre hytter i «eventyrlig stil» som har vært en soleklar bestselger. Vi merker nå at de moderne hytte etterspørres i større grad og i tillegg så lanserte vi på vårparten vår nye tradisjonsserie som det også har vært stor interesse rundt, forteller Jan Vegard Brenna, som har mer enn 50 ulike hytter i sitt modellutvalg.
 

Om Norsk Hyttesenter:

·         På Norsk Hyttesenter Hellerudsletta er det i dag utstilt 28 hytter i ulike design og størrelser.

·         I løpet av det neste halvåret blir det 32 hytter på senteret.

·         Minste hytte er på 46 kvadratmeter og største er på 155 kvadratmeter.

·         Til sammen 22 norske hytteleverandører er representert på utstillingen.

·         Inspirasjonsbygget ligger midt i området og huser 18 aktører med hytterelaterte produkter og tjenester.

·         Er plassert 15 minutter nord for Oslo, like ved E6.

·         Norsk Hyttesenter er bemannet av hytteprodusentenes egne ansatte. Her treffer du hyggelige og kunnskapsrike fagfolk.

·         Fri inngang for alle besøkende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *