– Merker at Norge er enda mer aktuelt som ferie- og fritidsmål etter pandemien

 Den store interessen for nye hytter fortsetter også etter pandemien. Ved Norsk Hyttesenter på Hellerudsletta opplever de økende interesse blant de unge og større fokus på delingsøkonomi.

 

Det var knyttet spenning til oppslutningen om Hyttemessen 2022 på Norsk Hyttesenter. Etter to år med svært høy interesse for hytter, var det ingen selvfølge at denne interessen også skulle fortsette etter pandemien, etter at landegrensene ble åpen igjen.

– Vi merker at det fortsatt er stor oppmerksomhet for nye hytter. Noe har åpenbart skjedd med ferie- og fritidsvanene til nordmenn, sier Olaf Olstad ved Norsk Hyttesenter, like utenfor Oslo. Her er det utstilt 30 fullt innredede hytter fra de 21 mest populære norske produsentene. Hyttesenteret utgjør ca 60 prosent av det norske markedet for nye hytter.

 

De unge setter trenden

Ved Norsk Hyttesenter mener man det er de unge som setter standarden i bransjen. Det støttes av en undersøkelse utført i pandemien.

– I fjor så vi i en undersøkelsen fra NHO Reiseliv, hvor nær halvparten av unge mellom 18 og 29 år sa at de vil velge norgesferie i årene som kommer fremfor å reise ut av landet. Dette påvirker også interessen for hytter, og kan være en forklaring på den gode hytteinteressen også etter pandemien, sier Olstad.

 
– Vårt inntrykk er dessuten at stadig flere av de hyttene som bygges inngår som en del av den nye delingsøkonomien. Både venner og familie deler på bruke hytta. Denne trenden forsterkes av flere aktører, blant annet Vestlandsforskning, som i en forskningsrapport fra 2020 hevder deling av hytter kan gi en miljøgevinst dersom flyreiser til utlandet med store klimagassavtrykk blir erstattet med klimavennlige norgesaktiviteter på hytta. Vi kan ikke forstå annet enn at dette i et større perspektiv må være positivt for miljøet, sier han.

 

Noen av leverandørene har over ett års leveringstid på nøkkelferdig hytte. Men det er fortsatt muligheter å skaffe seg hytte i år dersom man velger et av de pågående prosjektene rundt om i landet. Det utvikles flere trivelige hytteområder i kommunene, og her er det fortsatt ledige prosjekter.

 

Olstad forteller også at hyttene som nå er ute i markedet starter på cirka 2,5 millioner kroner.

– Det er ikke helt riktig som mange hevder, at det utelukkende bygges store og dyre hytter. Utvalget av nøkkelferdige hytter under 3 millioner kroner er faktisk ganske stort. Mange synes 60 kvadratmeter og et par soverom er det som kreves for å oppfylle hyttedrømmen, sier Olstad.

 

Blant leverandørene på Norsk Hyttesenter er den gjennomsnittlige hytten som bygges cirka 86 kvadratmeter.

  

Om Norsk Hyttesenter:

·         Norsk Hyttesenter har 21 medlemsbedrifter som leverer nye hytter i det norske markedet.

·         På Hellerudsletta ligger Nordens største helårs hytteutstilling, med 28 fullt innredede hytter som publikum kan besøke.

·         15 minutter nord for Oslo, like ved E6.

·         Norsk Hyttesenter er bemannet av hytteprodusentenes egne ansatte. Her treffer du hyggelige og kunnskapsrike fagfolk.

·         Gratis parkering og fri inngang for alle besøkende.

 

Åpningstider:

Torsdag: 12:00-20:00

Fredag: 10:00-16:00

Lørdag: 10:00-16:00

 

Hytteprodusenter som er representert ved Norsk Hyttesenter:
Blåne Hytter
Boligpartner
Eikås Hus & Hytter
Eventyrhytter

Familiehytta

Fjelldrøm

G. Thue Håndlaft
Hedda Hytter
Jøra Bygg
Leve Hytter
Lugn Hytter

Nordlyshytter
Nye Hytter
Ranahytta
Røroshytta
Saltdalshytta
Telemarkshytter
Tinde Hytter
Øverbygg
Østlaft
Ålhytta

 

Kontakt:

Olaf Olstad, Norsk Hyttesenter

Mobil: +47 90681880

E-post: oo@x2o.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *