Laftedag 19. august

For mange hyttekunder er det kun laft som gjelder! Norsk Hyttesenter arrangerer egen dag med fokus kun på den laftehytter 19. august. Den tradisjonsrike byggemetoden går aldri av moten.

– Hver tiende fritidsbolig som selges av medlemmene ved Norsk Hyttesenter er laftebygg. Mange tror kanskje at laft er gått ut på dato, men det stemmer altså ikke. For mange hyttekunder er det kun laft som gjelder, forteller Olaf Olstad, leder ved Norsk Hyttesenter.
– Når nordmenn skal investere i hytte, så vet vi at det handler mye om følelser. Laftehyttene har dype røtter i den norske byggetradisjonen og for mange er det helt uaktuelt å bygge noe annet enn en laftehytte, sier Olstad.

19. august arrangerer Norsk Hyttesenter en egen dag med fokus utelukkende på laftehytter.
Hyttesenteret er det største i Norden, og har i dag 32 hytter utstilt. Senteret ligger ved Skjetten, bare 15 minutter nord for Oslo. Her finnes det hytter i alle størrelser – fra små mikrohytter på 18 kvadratmeter – til store, eksklusive hytter på over 150 kvadratmeter.
– Flere av hyttene her på senteret er laftebygg som besøkende studere på nært hold, både innvendig og utvendig. Vi opplever generell stor interesse for disse hyttene og det er mange spørsmål omkring byggingen av laftehytter.

Pål Anders Ullevålseter er klar for øksekastkonkurranse.

Fordeler ved laft
På laftedagen 19. august stiller Norsk Hyttesenter med de fremste ekspertene på laft, for å svare på aktuelle spørsmål. Bransjeforeningen Norsk Laft kommer og informerer med eget foredrag. Her får du en presentasjon av de mange fordelene som lafteproduksjon gir og hvordan det er å leve i et sunt og trivelig laftebygg.
– Det finnes ulike typer laft, blant annet moderne maskinlaft og tradisjonelt laft. På laftedagen er det fin anledning til å lære mer om forskjellene på disse teknikkene. Det blir dessuten demonstrasjon av håndlafting på plassen ved Inspirasjonsbygget, forteller Olstad.

Pål Anders Ullevålseter stiller også med øksa. Han skal ikke lafte tømmer, men arrangerer øksekastingskonkurranse. Her blir det gode premier og muligheter til å utfordre Ullevålseter på blinken!

Om Norsk Hyttesenter:

·       På Norsk Hyttesenter Hellerudsletta er det i dag utstilt 32 hytter i ulike design og størrelser.
·       Minste hytte er på 18 kvadratmeter og største er på 155 kvadratmeter.
·       Til sammen 23 norske hytteleverandører er representert på utstillingen.
·       Inspirasjonsbygget ligger midt i området og huser 18 aktører med hytterelaterte produkter og tjenester.
·       Er plassert 15 minutter nord for Oslo, like ved E6.
·       Norsk Hyttesenter er bemannet av hytteprodusentenes egne ansatte. Her treffer du hyggelige og kunnskapsrike fagfolk.
·       Fri inngang for alle besøkende.

Åpningstider på laftedagen 19. august
10:00-16:00

VELKOMMEN!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *