Nå kan du prøve deg som skiferlegger!

Vi arrangerer bruddskiferdag ved Norsk Hyttesenter.

Visste du at det med en enkel innføring er realistisk å bygge det perfekte underlaget til uteplassen? 25. mai inviterer Stoneart og Norsk Hyttesenter til en egen bruddskiferdag, hvor du kan prøve deg som steinlegger og få smarte tips fra skiferekspertene.

Naturstein som underlag er utvilsomt noe av det vakreste og mest tradisjonsrike du kan velge til uteplassen. Med bruddskifer oppnår du gjerne de rammene du søker for ditt utemiljø.

Norsk Hyttesenter – som ligger bare 15 minutter nord for hovedstaden – arrangerer jevnlig aktivitetsdager. Nå er det bruddskifer som står på programmet. Utstiller Stoneart er blant landets ledende aktører på skifer, og står bak arrangementet.

– Stoneart legger opp til en virkelig spennende dag for alle som går rundt og drømmer om å gjøre uteområdet til noe helt spesielt. Under bruddskiferdagen får publikum prøve seg på ulike teknikker med skiferen, forteller Olaf Olstad, daglig leder ved Norsk Hyttesenter.

Stoneart lager fire ulike arbeidsstasjoner lørdag 25. mai:

1. Fra skiferblokk til bruddheller
Her viser profesjonelle skiferarbeidere hvordan bruddskifer klyves i tynnere heller. Du får se hvordan du kan tilpasse bruddskifer med rissenål/meisel og skiferkniv. Det blir også demonstrert hvordan man former skiferen og lager en rund bordplate.

2. Forming av bruddskifergulv
Her får publikum et innblikk i hvordan man former et fint bruddskifergulv med ulike størrelser og mønster. Stonearts eksperter viser hvordan de produserer ferdig tilpasset skifergulv av bruddskifer, med elektrisk skifersaks og vakumløfter.

3. Legging av bruddskifer
Her viser de hvordan du limer bruddskifer og tilpasser heller med ulik tykkelse. Det blir også gjennomført en demonstrasjon i fuging på støpte flater. I tillegg viser ekspertene hvordan man legger bruddskifer på grusdekke, inkludert underlag og fuging.

4. Vask og behandling av skifer
Skifer er så å si vedlikeholdsfri, men må vedlikeholdes noe. Stoneart viser hva som anbefales både inne og ute. Her får du også tips om hvordan du fjerner flekker.
– Vi får tilbakemelding fra mange hytteeiere om at de ønsker å oppgradere uteplassen. Skifer ligger helt der oppe som et av de mest attraktive materialene. Det er enklere å legge skifer enn mange tror, og vi håper en slik dag på hyttesenteret vil bidra til inspirasjon slik at flere kan oppfylle drømmen for uteområdet, sier Olaf Olstad.