Kjøkkendag på Norsk Hyttesenter
Aktivitetene ruller ut som perler på en snor ved Norsk Hyttesenter. 27. april er det «kjøkkendag» på senteret, med gode muligheter for inspirasjon til oppgradering av ditt hyttekjøkken.
Norsk Hyttesenter – som holder til på Hellerudsletta, bare noen minutter nord for Oslo – har 32 hytter utstilt og er med det Nordens største hytteutstilling. Hyttene er samlet på et kompakt område og det er enkelt å rusle rundt for å besøke de ulike hyttemodellene som hytteprodusentene har satt opp.
Fullt innredede hytter
– Alle hyttene er fullt innredet og det er vanskelig å finne et bedre sted for inspirasjon, om du er på jakt etter ny hytte eller om du ønsker å oppgradere din eksisterende hytte. Utstillingen fornyes stadig, og her er det mye inspirasjon å hente for den som tar turen innom, sier daglig leder Olaf Olstad.
Temadager
Norsk Hyttesenter arrangerer med jevne mellomrom ulike temadager. Nå er det altså kjøkkenet som løftes frem.
– Undersøkelser viser at svært mange nordmenn bærer på en hyttedrøm, og det er naturlig at vi gir de utstilte hyttene ekstra oppmerksomhet i forbindelse med slike aktivitetsdager. Men vi vet også at mange går rundt med oppgradering av sin eksisterende hytte på planen. Derfor setter vi opp en del aktiviteter hvor hytteeierne kan stikke innom for både inspirasjon og gode forslag fra våre utstillere og deres samarbeidspartnere, forklarer Olstad.
Egen «kjøkkendag»
Lørdag 27. april settes hyttekjøkkenet i sentrum når senteret arrangerer en egen «kjøkkendag». Hyttekjøkkenet skiller seg på mange måter ut sammenliknet med kjøkkenet hjemme.
– Nordmenn elsker å lage mat på hytta. Det er her man finner både roen og tiden til de gode måltidene med familie og venner. Det er ikke uvanlig å se at hyttefolk legger mer ressurser på hyttekjøkkenet enn hjemmekjøkkenet, slår han fast.
– Kjøkkenet er selve hjertet i hytta for mange. Det er lite som slår kosen rundt kjøkkenbordet med god mat og med de nærmeste, sier han.
På kjøkkendagen lørdag 27. april vil mange av hyttene ved Norsk Hyttesenter by på kaffe og enkel servering – i tillegg til den gode hyttepraten – og med ekstra fokus på kjøkkenet. Hvis jeg skal trekke frem en favoritt med tanke på serveringen på kjøkkendagen, så er det Røroshytta. Der servers det rømmegrøt av ypperste kvalitet, laget fra bunnen med Røros rømme med garantert Røros smak – avslutter Olstad.