Ikke lov å overnatte på hytta (Tillatt med dagstur til hytta)

Det er ikke forbudt med dagsturer til hytta, ifølge den nye «koronaforskriften» fra regjeringen.

Nylig ble «hytteforskriften» om bruk av fritidseiendom kunngjort. Her ble det foreslått et forbud mot å «ta opphold» på fritidseiendom i annen kommune enn der du er folkeregistrert. Men den nye forskriften ble ikke iverksatt.

 

Torsdag kom det en endring til «hytteforskriften». Her var det to endringer.

1. Selve ordlyden i forskriften ble justert.

2. Den nye forskriften ble satt i kraft umiddelbart.

 

Slik ser den nye «hytteforskriften» ut:

«Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.

 

Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.»

 

Norsk Hyttelag mener hytteforbudet rammer urettferdig. La hyttekommunene bestemme selv, er beskjeden fra interesseorganisasjonen, ifølge VG.no.

 

Generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag sier han forstår at det er nødvendig med en inngripende forskrift, men mener den rammer urettferdig.

– For eksempel hytteeiere som ikke får komme til Bergen. Jeg tror helsevesenet klarer å håndtere dem. Et annet eksempel; hvis du blir syk på hytta i Kragerø, blir du sendt til sykehus i Skien. Men folk derfra kan ikke dra på hytta i Kragerø, sier han til VG.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *